Havermout­muffin

Bereiding

Verwarm de oven op 200 °C. 

Maal de havervlokken in een keukenmachine tot ze de substantie van meel hebben. 

Voeg de banaan zonder schil, de appel zonder klokhuis maar met schil, de eieren, bakpoeder en het kaneel toe. 

Laat de keukenmachine 5 minuten draaien. 

Vul elke muffinvorm voor ⅔. 

Plaats in de oven en bak voor 25 minuten, laat vervolgens afkoelen. 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken 
  • 1 banaan 
  • 1 appel 
  • 2 (biologische) eieren
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • 2 theelepels kaneel 

Koolhydraten 11,7 g
waarvan suikers 2,9 g
Vet 1,7 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,7 g
Vezels 2,2 g
Groente -
Kcal 72
Zout 0 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.