Heekfilet met walnoten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Heekfilet met walnoten

Ingrediënten

  • 200 g pastinaak
  • 200 g wortels
  • 1 venkel
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 5 g verse peterselie
  • 25 g walnoten
  • 200 g heekfilet
  • 3 eetlepels bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
526 kcal
Koolhydraten
26 g
- waarvan suikers
16 g
Vet
33 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
25 g
Vezels
13 g
Groente
325 g
Zout
0,3 g

Bereiding

Schil de pastinaak en wortels en snijd in dunne staafjes. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de rest in dunne stroken (bewaar wat venkelgroen).

Verhit bakolie in een wok of ruime koekenpan en roerbak de groenten op een middelhoog vuur lichtbruin en beetgaar (circa 10-15 minuten). Schud de pan regelmatig om.

Pel de ui en knoflook en snijd klein. Mix de ui en knoflook samen met de verse peterselie heel fijn met een staafmixer of blender (bewaar eventueel wat peterselie voor garnering).

Verhit bakolie in een koekenpan en bak het mengsel enkele minuten. Hak de walnoten grof.

Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de heekfilet gaar. Breng op smaak met peper.

Schep het peterselie mengsel samen met de noten door de gebakken groenten en leg de vis erbovenop. Garneer met venkelgroen en/of overgebleven peterselie.

Tip: Je kunt de groenten ook in de oven bereiden (ovenstand 200 ºC, 25 minuten). Of gewoon koken in een pan (circa 12 minuten).

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes