Heilbot met broccolipuree en loempia

Bereiding

Kook de broccoli gaar in ruim water. Pureer de uitgelekte broccoli in de keukenmachine met zout en peper.

Was de Rosevalaardappels, met schil en snijd deze in de lengte in kwarten. Marineer de aardappels met de olijfolie, peper en zout. Gaar de aardappels in de oven op 160 graden in ongeveer 25 minuten.

Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een pan.

Snijd en bak de roerbakgroenten in een wokpan snel gaar, maak op smaak met zout en peper. Meng de pijnboompitten door de groenten.

Vul het filodeeg met de groenten en vouw het als een loempia. Maak zo vier loempia's. Bestrijk de loempia's met eidooier en strooi het maanzaad erover. Bak de loempia's 10 minuten in een oven op 170 graden krokant en bruin.

Pocheer de heilbot bijna gaar op 90 graden in de courtbouillon.

Pof de trostomaatjes met een beetje olijfolie 5 minuten in de oven.

Serveer de heilbot met de broccolipuree, de loempia, de trostomaatjes en de Rosevalaardappels op een lang bord. Garneer de heilbot met 3 plakjes truffelaardappel.

 

Bekijk de andere recepten van Landal chefkoks's

Ingrediënten

Heilbotfilet

  • 4 x 120 g heilbotfilet
  • 400 g broccoli
  • 4 g zout / peper uit de molen
  • 240 g Rosevalaardappels
  • 4 truffelaardappeltjes gegaard, in plakjes
  • 12 trostomaatjes a 10 gram per stuk
  • 40 ml olijfolie

 

Loempia:

  • 40 gram pijnboompitten
  • 4 stuks filo deeg
  • 80 g paprika
  • 80 g champignons
  • 80 g rode uien
  • 80 g courgette
  • 80 g taugé
  • 4 eidooiers
  • 20 g maanzaad
  • 4 g zout
  • 4 gram peper uit de molen

 

Court bouillon

  • 1,5 l water
  • 1 ui gesneden
  • 1,5 prei gesneden
  • 1 wortel gesneden
  • scheutje witte wijn
  • 1 laurierblad
  • peper en zout

Koolhydraten 30 g
Vet 31 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 34 g
Vezels 8 g
Kcal 527
Zout 2,8 g