Herfstgroentenschotel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil het bovenste gedeelte van de pompoen en snijd deze in plakken. Halveer de plakken.

Schil de pastinaak en zoete aardappel en snijd in plakken. Snijd de courgette in plakken.

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.

Zet de plakken pompoen, pastinaak, zoete aardappel en courgette om en om rechtop in de ovenschaal tot alles op is.

Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pannetje en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daar de tijm en paprikapoeder aan toe en verhit 1 minuut mee.

Giet de kookroom erbij en breng op laag vuur aan de kook.

Snijd de champignons in kleine stukjes en verdeel over de groenten in de schaal. Giet het kookroommengsel over de groenten en bestrooi met wat tijm.

Bak 60 minuten in de oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • halve flespompoen
  • 1 pastinaak
  • 1 zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 ml (plantaardige) kookroom (light)
  • 120 g champignons

Koolhydraten 27,4 g
waarvan suikers 12,6 g
Vet 3,6 g
waarvan verzadigd 2,0 g
Eiwit 5,4 g
Vezels 5,4 g
Groente 280 g
Kcal 174
Zout 0,14 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!