Salade met tonijn en olijven

Bereiding

Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze af. Snijd ze in partjes en verdeel over de ijsbergsla.

Was de tomaatjes en halveer ze.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Laat ook de mais uitlekken.

Snijd de olijven in plakjes en de ui in halve ringen.

Verdeel de tomaatjes, tonijn, olijven en ui over de twee saladeborden.

Maak een dressing van de olie, een beetje water, wat azijn en peper. Hussel de salade met de dressing goed door elkaar.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g ijsbergsla
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 blikje tonijn op water
  • 10 zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 140 g mais
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel azijn
  • peper

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 19,3 g
waarvan suikers 13 g
Vet 33,1 g
waarvan verzadigd 6,4 g
Eiwit 33,2 g
Vezels 7,5 g
Groente 345 g
Kcal 523
Zout 2,84 g

Ingestuurd door: Diabetes Fonds

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Foto: AlexeiLogvinovich / Shutterstock.com