IJsjes van banaan, chocola en muesli

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
70 minuten
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 3 kleine bananen
  • pure raw chocolade (reep 90 g)
  • 1 theelepel olie
  • 2 eetlepels muesli
  • 6 ijsstokjes
  • bakpapier

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
150 kcal
Koolhydraten
18,7 g
- waarvan suikers
8,7 g
Vet
6,9 g
- waarvan verzadigd
3,3 g
Eiwit
2,4 g
Vezels
1,2 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Halveer de bananen.

Bekleed een bord met bakpapier.

Steek in elke halve banaan een ijsstokje.

Leg ze op het bakpapier en laat ze minstens 1 uur hard worden in de vriezer.

Smelt de chocola au bain-marie en voeg de olie toe.

Dip elke banaan in de chocola en laat de overtollige chocola eraf lopen.

Strooi de muesli erover en leg de ijsjes tot gebruik nog even in de koelkast.

Lees meer over ijsjes

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes