Italiaanse bloemkoolrijstsalade

Bereiding

Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat 10 minuten afkoelen.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord.

Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en halveer de cherrytomaatjes.

Meng in een schaal de mozzarella met de tomaatjes, de pijnboompitten en 3 eetlepels olijfolie door de rijst. Schep de rucola erdoor en breng de salade op smaak met citroensap en peper.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 50 g rucola
  • 1 citroen

Koolhydraten 15,6 g
waarvan suikers 12,1 g
Vet 40,9 g
waarvan verzadigd 11,4 g
Eiwit 21,0 g
Vezels 7,7 g
Groente 350 g
Kcal 535
Zout 0,34 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!