Italiaanse bloemkoolrijstsalade

Bereiding

Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat 10 minuten afkoelen.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord.

Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en halveer de cherrytomaatjes.

Meng in een schaal de mozzarella met de tomaatjes, de pijnboompitten en 3 eetlepels olijfolie door de rijst. Schep de rucola erdoor en breng de salade op smaak met citroensap en peper.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 50 g rucola
  • 1 citroen

Koolhydraten 15,6 g
waarvan suikers 12,1 g
Vet 40,9 g
waarvan verzadigd 11,4 g
Eiwit 21,0 g
Vezels 7,7 g
Groente 350 g
Kcal 535
Zout 0,34 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.