Italiaanse tomatentaart met rucola

Ingrediënten
- 400 g volkorenmeel
- 1 middelgroot ei
- 1 el gist
- 45 ml water
- 125 g margarine, 80% vet
- 5 hele tomaten
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels tijm
- 150 g roomkaas, light
- 75 ml zure room
- 2 middelgrote eieren
- 5 eetlepels Parmezaan
- 2 eetlepels Provencaalse kruiden
- 200 g rucola
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 428 kcal
- Koolhydraten
- 44,3 g
- - waarvan suikers
- 4,2 g
- Vet
- 18,8 g
- - waarvan verzadigd
- 6,2 g
- Eiwit
- 15,9 g
- Vezels
- 8,9 g
- Groente
- 75 g
- Zout
- 0,6 g
Bereiding
Meng 400 g meel en 1 eetlepel gist en kneed met 3 eetlepels water, 125 g margarine 1 ei tot een glad deeg.
Wikkel het deeg in folie en laat ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
Voor het beleg:
Maak 5 tomaten schoon, snijd in blokjes en meng met 1 uitgeperst teentje knoflook en 2 eetlepels tijm.
Meng 150 g verse roomkaas, light, met 75 g zure room, 2 eieren, 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en 2 eetlepels provencaalse kruiden.
Verdeel het deeg in zes porties en rol deeg op een met 2 etelepels bloem bestoven werkvlak uit, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 180°C.
Bestrijk het voorgebakken deeg met het kaasmengsel, beleg met gemarineerde tomaten en bak ca. 20 minuten op 180°C af.
Verdeel 200 g rucola over het deeg, snijd in 6 stukken en serveer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
