Italiaanse tomatentaart met rucola

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 g volkorenmeel
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el gist
  • 45 ml water
  • 125 g margarine, 80% vet
  • 5 hele tomaten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tijm
  • 150 g roomkaas, light
  • 75 ml zure room
  • 2 middelgrote eieren
  • 5 eetlepels Parmezaan
  • 2 eetlepels Provencaalse kruiden
  • 200 g rucola

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
428 kcal
Koolhydraten
44,3 g
- waarvan suikers
4,2 g
Vet
18,8 g
- waarvan verzadigd
6,2 g
Eiwit
15,9 g
Vezels
8,9 g
Groente
75 g
Zout
0,6 g

Bereiding

Meng 400 g meel en 1 eetlepel gist en kneed met 3 eetlepels water, 125 g margarine 1 ei tot een glad deeg.

Wikkel het deeg in folie en laat ca. 30 minuten in de koelkast rusten.

Voor het beleg:
Maak 5 tomaten schoon, snijd in blokjes en meng met 1 uitgeperst teentje knoflook en 2 eetlepels tijm.

Meng 150 g verse roomkaas, light, met 75 g zure room, 2 eieren, 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en 2 eetlepels provencaalse kruiden.

Verdeel het deeg in zes porties en rol deeg op een met 2 etelepels bloem bestoven werkvlak uit, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 180°C.

Bestrijk het voorgebakken deeg met het kaasmengsel, beleg met gemarineerde tomaten en bak ca. 20 minuten op 180°C af.

Verdeel 200 g rucola over het deeg, snijd in 6 stukken en serveer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes