Kaas-eiwrap

Bereiding

Deze vegetarisch gevulde tortilla’s zijn een leuke afwisseling in het dagelijks eetpatroon. De vulling is heerlijk smeuïg en licht pittig gekruid.

Leg de tortilla’s naast elkaar op een schoon werkblad.

Snijd de eieren in grove stukken en doe ze in een ruime kom.

Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de ijsbergsla, en schep alles goed door elkaar.

Verdeel de sla over de tortilla’s, schep de kaas-eisalade erop en rol de tortilla’s op.

Dit recept komt uit het kookboek:

Ingrediënten

  • 4 meergranentortilla’s
  • 3 eieren, hardgekookt, afgekoeld en gepeld
  • 2 eetlepels halfvolle mayonaise
  • 3 theelepels fijne mosterd
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • 1 theelepel milde kerriepoeder
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 40 g cheddarkaas, geraspt
  • 1 tomaat, zonder zaad, in kleine blokjes
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 80 g ijsbergsla, in dunne reepjes
  • 80 g komkommer in kleine stukjes
  • 60 g maïskorrels

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 26,6 g
waarvan suikers 3,8 g
Vet 14,6 g
waarvan verzadigd 4,6 g
Eiwit 12,5 g
Vezels 2,9 g
Groenten 85 g
Kcal 293
Zout 1,29 g

Ingestuurd door: Diabetes Fonds