Kaas­plankje

Bereiding

Het perfecte kaasplankje bestaat niet. Wij selecteerden een paar lekkere kaasjes met bijgerechtjes, maar ga vooral lekker zelf aan het combineren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een land als thema, bijvoorbeeld een Frans of Zwitsers kaasplankje.

Er zijn een paar dingen waar je aan moet denken bij het samenstellen van je eigen kaasplankje:

Kies minimaal 3 verschillende kaassoorten.

Kies kazen met een verschillende structuur, kleur en smaak.

Neem per persoon ongeveer 80 - 100 gram kaas.

Haal de kazen twee uur van te voren uit de koelkast, dan komen de smaken goed tot zijn recht!

Leg de kazen op volgorde van mild naar pittig.

Vul het kaasplankje met verschillende soorten (ambachtelijk) brood, chutneys en compotes

Serveer op een grote houten plank.

Gebruik voor ieder kaasje een ander mes.

Print dit recept

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • camembert 30+
  • Friese nagelkaas 40+
  • blauwaderkaas naar keuze
  • geitenkaas naar keuze
  • Parmezaanse kaas

Lekker met:

  • diverse soorten fruit, zoals: druiven, aardbeien en vijgen
  • ongezouten noten
  • toastjes
  • diverse chutneys

Afhankelijk van de gekozen kazen

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!