Kabeljauw met citroen-roomsaus

Bereiding

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd fijn.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de ui.

Voeg de paprika toe en bak 2 minuten op middel hoog vuur. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alles is geslonken.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet gaar.

Voeg de zuivelspread toe aan de spinazie en paprika en meng.

Breng op smaak met peper en citroensap.

Schep de groenten in diepe borden en leg de kabeljauwfilet erop. Serveer eventueel met een extra partje citroen.

Tip 1: Vis uit de diepvries is een stuk goedkoper en net zo vers.

Tip 2: Liever wat meer koolhydraten? Kook dan wat zilvervliesrijst voor erbij.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika (+/- 200 g)
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g spinazie
  • 2 stuks kabeljauwfilet
  • 125 g zuivelspread light
  • 1 citroen
  • peper

Koolhydraten 12,7 g
waarvan suikers 9,3 g
Vet 21,6 g
waarvan verzadigd 7,7 g
Eiwit 32,4 g
Vezels 8 g
Groenten 148 g
Kcal 396
Zout 0,88 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!