Kalkoenrollade

Bereiding

Bestrooi de kalkschnitzels met peper. Hak de olijven fijn.

Bestrijk de kalkoenschnitzels met de pesto en beleg met olijven en de geroosterde paprika.

Rol de schnitzels op en steek vast met een cocktailprikker.

Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking gaar.

Bak de kalkoenrollades ca. 10 minuten in olie aan alle kanten.

Snijd de artisjokharten in kwarten en verwarm ze kort in een pan.

Blus af met de gezeefde tomaten en de groentebouillon en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.

Breng de saus op smaak met peper en verfijn met de gehakte basilicum.

Serveer de kalkoenrollade met de tagliatelle en de saus.

Ook lekker met courgettepasta in plaats van tagliatelle.

En serveer als dessert bijvoorbeeld Bessenlaagjesroom

Ingrediënten

  • 4 kalkoenschnitzels, rauw (125 g per stuk)
  • peper
  • 8 zwarte olijven (ontpit)
  • 4 eetlepels pesto
  • 4 geroosterde paprika's (uit pot, zonder olie)
  • 140 g (volkoren) tagliatelle, ongekookt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 240 g artisjokharten, uit blik
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 4 eetlepels groentebouillon
  • 4 eetlepels verse basilicum (gehakt)

Koolhydraten 35,2 g
waarvan suikers 9,4 g
Vet 21,2 g
waarvan verzadigd 3,6 g
Eiwit 40,9 g
Vezels 6,9 g
Groenten 185 g
Kcal 509
Zout 1,58 g