Kaneelbolussen

Bereiding

Meng het volkorenmeel met een ei, zelfrijzend bakmeel, olie en wat zoetstof en kneed er een deeg van.

Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 15 minuten rijzen.

Doe de rest van de zoetstof met de kaneel in een bord.

Vorm van het deeg 8 rolletjes.

Bestrijk de rolletjes met wat vloeibare margarine.

Wentel de rolletjes door het kaneelmengsel en rol ze op.

Laat ze nog 15 minuten op een warme plaats rijzen.

Warm de oven voor op 180° C.

Leg het deeg op de bakplaat en bak de bolussen in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin.

Foto: Shutterstock

Ingrediënten

  • 200 g volkorenmeel
  • 1 eetlepel zonnelboemolie
  • 35 g zoetstof
  • 1 eetlepel kaneel
  • 10 g vloeibare margarine
  • 2 theelepels zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei

Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 4,9 g
Vet 3,4 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 3,4 g
Vezels 3 g
Groente 0 g
Kcal 133
Zout 0,05 g