Kapsalon met groentefriet


-
Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vlees
-
Bereidingstijd: 35 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de groentefriet uit over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie extra vierge.
Breng op smaak met zout en peper en plaats voor circa 30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Snijd de champignons in grove stukken.
Was en snijd de sla in dunne stroken. Was en snijd de tomaat in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.
Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise en olijfolie extra vierge en knijp de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak dan het shoarmavlees en de champignons mee en hussel alles goed door elkaar.
Haal de groentefrieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Schep het shoarma-champignon mengsel erop.
Strooi de sla en tomaat erover en maak af met de yoghurtsaus. Serveer de rest van de sla en tomaat ernaast.
Tip: Je kunt de sla ook naast, in plaats van bovenop, de kapsalon serveren, zodat alles lekker knapperig blijft. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf nog wat kaas over de kapsalon te strooien en deze te laten smelten in de oven.
Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten