Kapucijner­salade met makreel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 350 g kapucijners
  • 400 g wortels
  • ½ sla
  • 200 g gerookte makreel
  • ijskruid naar smaak
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sojayoghurt (of yoghurt)
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
558 kcal
Koolhydraten
35,7 g
- waarvan suikers
19,1 g
Vet
34,8 g
- waarvan verzadigd
8 g
Eiwit
27,9 g
Vezels
15,2 g
Groente
365 g
Zout
0,99 g

Bereiding

Pel en snipper de ui heel fijn.

Laat de kapucijners uitlekken in een zeef en spoel goed af onder de kraan.

Was en rasp de wortels.

Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was het ijskruid en snijd klein.

Klop de mayonaise en sojayoghurt door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met peper.

Roer de kapucijners, wortels en ui door de saus en laat even intrekken.

Spreid de sla uit op een mooie schaal of bord. Leg de rest van de groenten erop. Verdeel de gerookte makreel in stukken en leg bovenop de salade. Garneer met het ijskruid.

Tip: Deze salade is ook erg lekker met zilveruitjes of augurk.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes