Kapucijner­salade met makreel

Bereiding

Pel en snipper de ui heel fijn.

Laat de kapucijners uitlekken in een zeef en spoel goed af onder de kraan.

Was en rasp de wortels.

Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was het ijskruid en snijd klein.

Klop de mayonaise en sojayoghurt door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.

Roer de kapucijners, wortels en ui door de saus en laat even intrekken.

Spreid de sla uit op een mooie schaal of bord. Leg de rest van de groenten erop. Verdeel de gerookte makreel in stukken en leg bovenop de salade. Garneer met het ijskruid.

Tip: Deze salade is ook erg lekker met zilveruitjes of augurk.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische rode ui 
  • 350 g biologische kapucijners 
  • 400 g biologische wortels 
  • ½ biologische sla 
  • 200 g biologische gerookte makreel
  • biologische ijskruid naar smaak
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sojayoghurt (of yoghurt)
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 35,7 g
waarvan suikers 19,1 g
Vet 34,8 g
waarvan verzadigd 8,0 g
Eiwit 27,9 g
Vezels 15,2 g
Groente 365 g
Kcal 558
Zout 0,99 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.