Kapucijnerschotel

Ingrediënten
- 250 g sperziebonen
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olie
- 500 g kapucijners
- 75 g piccalilly
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 405 kcal
- Koolhydraten
- 51,7 g
- - waarvan suikers
- 17,9 g
- Vet
- 8,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1,2 g
- Eiwit
- 20 g
- Vezels
- 22,1 g
- Groente
- 545 g
- Zout
- 1,52 g
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 3 minuten bijtgaar.
Maak de uien en de tomaten schoon.
Snijd de uien in snippers en de tomaten in blokjes.
Fruit de uien in de olie zacht.
Laat de kapucijners uitlekken.
Doe de kapucijners, de sperzieboontjes, de stukjes tomaat en de piccalilly bij de uien en warm alles goed door.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
