Kapucijnerschotel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 500 g kapucijners
  • 75 g piccalilly

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
405 kcal
Koolhydraten
51,7 g
- waarvan suikers
17,9 g
Vet
8,4 g
- waarvan verzadigd
1,2 g
Eiwit
20 g
Vezels
22,1 g
Groente
545 g
Zout
1,52 g

Bereiding

Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.

Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 3 minuten bijtgaar.

Maak de uien en de tomaten schoon.

Snijd de uien in snippers en de tomaten in blokjes.

Fruit de uien in de olie zacht.

Laat de kapucijners uitlekken.

Doe de kapucijners, de sperzieboontjes, de stukjes tomaat en de piccalilly bij de uien en warm alles goed door.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes