Kebab spiesjes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Kebab spiesjes

Ingrediënten

  • 200 g wortels
  • 200 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 g rundergehakt
  • 2 theelepels gehaktkruiden
  • 5 g verse koriander
  • 1 komkommer
  • 75 ml yoghurt
  • 2 theelepels tzatzikikruiden
  • 2 eetlepels paneermeel
  • ½ ei
  • 2 eetlepels bakolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
503 kcal
Koolhydraten
25 g
- waarvan suikers
13,2 g
Vet
30 g
- waarvan verzadigd
8,6 g
Eiwit
29 g
Vezels
8 g
Groente
360 g
Zout
0,7 g

Bereiding

Breng een grote pan met water aan de kook voor de wortels en sperziebonen.

Was en schil de wortels en snijd deze in blokjes. Dop en was de sperziebonen en breek doormidden.

Kook de wortels en sperziebonen in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn.

Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de ui, het paneermeel, ei, de gehaktkruiden, de helft van de knoflook en de helft van de koriander toe. Kneed dit goed door elkaar.

Neem ongeveer 50 g gehakt per stokje voor de kebab en kneed dit om het stokje heen.

Verwarm bakolie in een grillpan of koekenpan. Gril of bak de kebab in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.

Was de komkommer en rasp fijn. Laat het vocht uitlekken in een zeef en doe de komkommerrasp in een kom.

Schep de yoghurt erdoor en de rest van de knoflook en koriander. Breng op smaak met de tzatzikikruiden.

Serveer de kebab spiesjes met de groenten en tzatzikisaus. Garneer eventueel met een wat verse koriander.

Tip: Het gehakt is ook erg lekker met rode peper of chilivlokken.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes