Kip jambalaya met bloemkoolrijst

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de ui en knoflook.

Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze, samen met de paprika- en cajunkruiden, toe aan de ui en knoflook.

Snijd de paprika en tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de kip als deze gaar is, bak ze kort mee.

Voeg ook de tomatenpuree toe en bak al omscheppend nog 5 minuten mee.

Verhit in een andere pan een klein beetje olie en bak hierin de bloemkoolrijst 2 tot 3 minuten. Meng alles door elkaar en verdeel over de borden.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 rode paprika
  • 2 grote tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 g bloemkoolrijst

Koolhydraten 16,9 g
waarvan suikers 13,6 g
Vet 5,0 g
waarvan verzadigd 1,7 g
Eiwit 36,5 g
Vezels 8,0 g
Groente 290 g
Kcal 276
Zout 0,38 g