Kip tandoori met broccolirijst

Bereiding

Snijd de kip in blokjes. Schil de gember en rasp deze fijn. Pel de knoflook en snijd fijn.

Meng in een grote kom de kipblokjes, geraspte gember, knoflook, Griekse yoghurt, kaneel, cayenne, kurkuma, koriander, komijn en tomatenpuree. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om de marinade in te laten trekken.

Pel en snijd ondertussen de ui en rode paprika.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de gemarineerde kip (inclusief marinade) en paprika toe aan de pan en bak de kip op laag vuur in 15 minuten gaar.

Wok als laatste in een andere pan de broccolirijst met een beetje olijfolie in zo’n 3 minuten beetgaar.

Serveer de broccolirijst en gemarineerde kip met een flinke eetlepel crème fraîche.

Ingrediënten

  • 150 g kipfilet
  • 150 g Griekse yoghurt, 10% vet
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 400 g broccolirijst
  • 50 g crème fraîche

Koolhydraten 17,7 g
waarvan suikers 13,5 g
Vet 28,8 g
waarvan verzadigd 12,5 g
Eiwit 33,1 g
Vezels 8,1 g
Groente 300 g
Kcal 481
Zout 0,38 g