Kip tandoori met broccolirijst

Ingrediënten
- 150 g kipfilet
- 150 g Griekse yoghurt, 10% vet
- 2 cm gember
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 400 g broccolirijst
- 50 g crème fraîche
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 481 kcal
- Koolhydraten
- 17,7 g
- - waarvan suikers
- 13,5 g
- Vet
- 28,8 g
- - waarvan verzadigd
- 12,5 g
- Eiwit
- 33,1 g
- Vezels
- 8,1 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 0,38 g
Bereiding
Snijd de kip in blokjes. Schil de gember en rasp deze fijn. Pel de knoflook en snijd fijn.
Meng in een grote kom de kipblokjes, geraspte gember, knoflook, Griekse yoghurt, kaneel, cayenne, kurkuma, koriander, komijn en tomatenpuree. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om de marinade in te laten trekken.
Pel en snijd ondertussen de ui en rode paprika.
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de gemarineerde kip (inclusief marinade) en paprika toe aan de pan en bak de kip op laag vuur in 15 minuten gaar.
Wok als laatste in een andere pan de broccolirijst met een beetje olijfolie in zo’n 3 minuten beetgaar.
Serveer de broccolirijst en gemarineerde kip met een flinke eetlepel crème fraîche.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
