Kip tandoori met broccoli­rijst

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
90 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Kip tandoori met broccolirijst

Ingrediënten

  • 150 g kipfilet
  • 150 g Griekse yoghurt, 10% vet
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 400 g broccolirijst
  • 50 g crème fraîche

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
481 kcal
Koolhydraten
17,7 g
- waarvan suikers
13,5 g
Vet
28,8 g
- waarvan verzadigd
12,5 g
Eiwit
33,1 g
Vezels
8,1 g
Groente
300 g
Zout
0,38 g

Bereiding

Snijd de kip in blokjes. Schil de gember en rasp deze fijn. Pel de knoflook en snijd fijn.

Meng in een grote kom de kipblokjes, geraspte gember, knoflook, Griekse yoghurt, kaneel, cayenne, kurkuma, koriander, komijn en tomatenpuree. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om de marinade in te laten trekken.

Pel en snijd ondertussen de ui en rode paprika.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de gemarineerde kip (inclusief marinade) en paprika toe aan de pan en bak de kip op laag vuur in 15 minuten gaar.

Wok als laatste in een andere pan de broccolirijst met een beetje olijfolie in zo’n 3 minuten beetgaar.

Serveer de broccolirijst en gemarineerde kip met een flinke eetlepel crème fraîche.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes