Kipdrumsticks uit de airfryer
Ingrediënten
- 4 kipdrumsticks
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 140 g zilvervliesrijst
- 1 blokje groentebouillon minder zout
- 200 g ijsbergsla
- 250 g tomaten
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 622 kcal
- Koolhydraten
- 59,2 g
- - waarvan suikers
- 7,1 g
- Vet
- 23,6 g
- - waarvan verzadigd
- 6,7 g
- Eiwit
- 39 g
- Vezels
- 5,7 g
- Groente
- 225 g
- Zout
- 0,53 g
Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
Meng de kipdrumsticks met het kerriepoeder, het paprikapoeder, de peper en de helft van de olijfolie.
Bak de kipdrumsticks 10 minuten op 200 graden. Vervolgens nog 10 minuten op 150 graden.
Kook de rijst in bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Snijd de tomaten in dunne partjes.
Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper.
Meng een deel van de saus door de salade. Gebruik de andere helft als saus voor de kipdrumsticks.
Serveer de kipdrumsticks met de rijst, salade en saus.
Tip: Heb je geen airfryer? Bak dan de kipdrumsticks in de oven op 200 graden in 30 minuten gaar.
Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?
Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.