Kipgehakt spiesjes met tomaten-bonensalade
- Hoofdgerecht, Gevogelte, Glutenvrij, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Meng het kipgehakt met de cajunkruiden en peper.
Neem een satéprikker en vorm het gehakt rondom de spies. Herhaal dit met al het gehakt.
Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak de spiesjes gaar.
Was de tomaten en komkommer en laat de zwarte bonen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in halve plakjes. Halveer de mozzarella bolletjes.
Meng de tomaat, komkommer, zwarte bonen en mini mozzarella. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper.
Serveer de kipgehaktspiesjes met de salade.
Tip: Je kunt de spiesjes ook bereiden op de barbeque.
Voor een vegetarisch versie: Vervang het kipgehakt door tempeh. Snijd de tempeh in repen en prik de satéprikker er door in de lengte. Meng de olijfolie en cajunkruiden en bestrijk hiermee de tempeh. Bak of grill 5 minuten.