Kippenragout

Bereiding

Laat de morieljes ca. 30 minuten in 200 ml warm water weken. Giet de morieljes af en vang het vocht daarbij op.

Breng 200 ml water, het opgevangen vocht, een laurierblaadje, peperkorrels en ½ theelepel zout aan de kook. Laat de kipfilet daarin op middelhoog vuur ca. 25 minuten zachtjes koken.

Schil de asperges en snij in stukjes. Haal het vlees uit de bouillon. Zeef de bouillon en breng aan de kook. Roer het bouillonpoeder erdoor en laat de asperges daarin ca. 10 minuten garen.

Voeg de erwtjes en morieljes toe en laat kort meegaren. Kook de rijst gaar, zoals aangegeven op de verpakking. Giet de groente af, vang het vocht daarbij op en meet 250 ml af.

Laat de halvarine smelten en roer de bloem erdoor totdat er een roux ontstaat. Voeg een voor een bouillon, wijn en melk toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten zachtjes koken.

Snij het vlees in grote blokjes, doe met de groente in de saus en verwarm ca. 5 minuten. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Serveer de kippenragout met rijst.
  

Ingrediënten

  • 500 g asperges
  • 400 g kipfilet, rauw
  • 400 ml water
  • 250 ml halfvolle melk
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 160 g doperwten, diepvries
  • 100 g gedroogde morieljes (champignons)
  • 100 ml witte droge wijn
  • 25 g volkorenmeel
  • 20 g halvarine, plantaardig
  • 1 laurierblaadje
  • 4 witte peperkorrels
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • peper
  • 1 scheutje citroensap

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 36,7 g
waarvan suikers 3,8 g
Vet 4,1 g
waarvan verzadigd 1,3 g
Eiwit 23,1 g
Vezels 4,4 g
Groenten 130 g
Kcal 296
Zout 0,24 g

Ingestuurd door: Weight Watchers