Foto: Kipsaté met bloemkoolrijst

Bereiding

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn.

Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer met de azijn.

Meng de kipfiletblokjes met de olijfolie en peper. Rijg aan de satéprikkers.

Verhit een grillpan en bak de kipspiesje gaar.

Verhit een koekenpan en bak de bloemkoolrijst samen met de helft van de gember en de helft van de rode peper gaar.

Verhit de melk in een klein pannetje en voeg de pindakaas toe. Voeg de sojasaus, de overige gember en overige rode peper toe en meng. Verhit het geheel op laag vuur.

Serveer de bloemkoolrijst met de kipspies, satésaus en de komkommer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 10 g gember
  • 200 g komkommer
  • 1 eetlepel azijn
  • 250 g kipfiletblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje peper
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 40 ml melk
  • 3 eetlepels 100% pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus, natriumarm

Koolhydraten 19,4 g
waarvan suikers 13 g
Vet 22,1 g
waarvan verzadigd 3,3 g
Eiwit 40 g
Vezels 8 g
Groente 310 g
Kcal 451
Zout 0,22 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!