Kiwi met sinaasappel-vanillesaus

Bereiding

Boen de sinaasappel onder heet water schoon.

Snijd een dunne reep uit de schil en snijd dat in mooie reepjes.

Pers de sinaasappel uit.

Snijd het halve vanillestokje open.

Breng het sinaasappelsap met het vanillestokje tegen de kook aan en laat dit enkele minuten trekken.

Neem het vanillestokje eruit en schraap wat van het zwarte merg eruit. Roer dit door het sap en laat het afkoelen.

Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in vieren.

Schik de parten op 2 bordjes en schenk het sausje er over.

 

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 3 kiwi's of zespri's
  • ½ vanillestokje

Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 15 g
Vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g
Eiwit 1 g
Vezels 3 g
Groente 0 g
Kcal 90
Zout 0,01 g