Klassieke Spaanse tortilla

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snij in dunne plakken van circa 3 mm.

Dep de plakjes droog met een schone theedoek. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.

Bak de ui hierin circa 3 minuten en leg hierop laagjes aardappelplakjes.

Zet de warmtebron laag en laat de aardappelen en ui, onder af en toe omschudden, in circa 20 minuten gaar worden.

Pel en snipper het teentje knoflook. Hak de peterselie fijn. Klop de eieren in een kom los. Roer hier de knoflook en peterselie door.

Voeg de aardappelen en ui toe en breng op smaak met peper. Verhit de rest van de olie in de koekenpan.

Schenk het aardappeleimengsel in de pan, spreid het gelijkmatig uit en zet de warmtebron laag.

Bak de tortilla circa 20 tot minuten zonder deksel tot de bovenkant vrijwel droog is en de onderkant lichtbruin is.

Schud de pan steeds heen en weer. Keer de tortilla met behulp van een bord en bak nog 2 minuten.

Snij de tortilla in 4 punten.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 275 g vastkokende aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g verse peterselie
  • 5 grote eieren
  • peper

Koolhydraten 15 g
Vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 9 g
Vezels 2 g
Groente 15 g
Kcal 240
Zout 0,2 g