Kokosrijst met zoete aardappel


-
Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vegetarisch
-
Bereidingstijd: 30 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was of schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de stronk in dobbelsteentjes en was onder de kraan. Laat goed uitlekken.
Meng de zoete aardappels en broccoli met olijfolie, ras el hanout, zout en (chili)peper en spreid uit over de bakplaat. Rooster 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kraan. Doe de rijst in een pan en voeg de kokosroom toe aangevuld met kokend water (totdat de rijst net onder staat).
Kook de rijst in 12 minuten gaar en giet daarna het water af. Let op dat de rijst niet droogkookt, voeg anders nog extra water toe.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Heb je een glutenallergie? Was de hazelnoten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Verdeel de kokosrijst over de borden en leg de geroosterde broccoli, zoete aardappels en hazelnoten erop. Garneer met verse peterselie.
Tip: Ook lekker met gefrituurde uitjes.