Komkommer met spicy yoghurtdip

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
5 minuten
Menugang
Type gerecht
Komkommer met spicy yoghurtdip

Ingrediƫnten

  • 100 g komkommer
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 2 theelepels sambal oelek (zonder suiker)
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje chilivlokken
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diƫtisten)

Energie
30 kcal
Koolhydraten
3,4 g
- waarvan suikers
2,7 g
Vet
0,5 g
- waarvan verzadigd
0,1 g
Eiwit
2,2 g
Vezels
0,8 g
Groente
100 g
Zout
0,72 g

Bereiding

Was de komkommer en snijd in lange repen.

Meng de yoghurt met de sambal, knoflookpoeder, chilivlokken en peper. Serveer bij de komkommer.

Tip: Vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt voor een lactosevrije en veganistische versie.

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Doe nu mee!
Groente en fruit in de vorm van een ijsco