Komkommer met spicy yoghurtdip
Ingrediƫnten
- 100 g komkommer
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 2 theelepels sambal oelek (zonder suiker)
- snufje knoflookpoeder
- snufje chilivlokken
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diƫtisten)
- Energie
- 30 kcal
- Koolhydraten
- 3,4 g
- - waarvan suikers
- 2,7 g
- Vet
- 0,5 g
- - waarvan verzadigd
- 0,1 g
- Eiwit
- 2,2 g
- Vezels
- 0,8 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 0,72 g
Bereiding
Was de komkommer en snijd in lange repen.
Meng de yoghurt met de sambal, knoflookpoeder, chilivlokken en peper. Serveer bij de komkommer.
Tip: Vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt voor een lactosevrije en veganistische versie.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.