Kom­kommer toastje met tonijn­salade

Aantal personen
20 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Komkommer toastje met tonijnsalade

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water
  • ½ rode ui
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 komkommer

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
13 kcal
Koolhydraten
0,4 g
- waarvan suikers
0,4 g
Vet
0,4 g
- waarvan verzadigd
0,2 g
Eiwit
1,9 g
Vezels
0,2 g
Groente
15 g
Zout
0,07 g

Bereiding

Laat de tonijn goed uitlekken. Maak met een vork de tonijn goed los.

Snipper de ui en voeg deze toe aan de tonijn.

Voeg ook de yoghurt, mosterd en kappertjes toe en meng het geheel goed door elkaar.

Snijd de komkommer in plakjes en schep op ieder plakje een hoopje van de tonijnsalade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes