Koolhydraatarme groentestoof

Ingrediënten
- 400 g raapjes
- 1 ui
- 400 g butternut pompoen, gesneden
- ½ groentebouillontablet, zoutarm
- 2 theelepels tijm
- 200 g kalfsgehakt
- 1 bosje raapstelen
- 200 ml water
- 2 eetlepels bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 458 kcal
- Koolhydraten
- 12,6 g
- - waarvan suikers
- 6,4 g
- Vet
- 23,7 g
- - waarvan verzadigd
- 7,3 g
- Eiwit
- 25,2 g
- Vezels
- 8,4 g
- Groente
- 460 g
- Zout
- 0,81 g
Bereiding
Breng het water aan de kook. Was de raapjes en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
Verhit bakolie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en raapjes toe en bak even mee. Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het water toe.
Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Strooi tijm erover en laat de raapjes en pompoen 15-20 minuten afgedekt stoven.
Breng het gehakt op smaak met peper (of gehaktkruiden) en rol kleine gehaktballetjes ervan. Doe het bij de pan en laat in het vocht garen.
Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was en snijd klein (circa 2 cm) en voeg op het laatst toe aan de pan met de raapjes. Verwarm kort mee totdat de raapsteeltjes beginnen te slinken.
Serveer de groentestoof in diepe borden.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
