Koolsalade met karwijzaad

Bereiding

Snijd 1 kilo wittekool in zeer fijne repen en doe in een kom.

Halveer 3 kleine uien en snijd in de lengte in fijne reepjes.

Rooster 1 eetlepel karwijzaad kort in een pan zonder vet op hoog vuur.

Voeg 125 g zonnebloemolie, 160 g azijn en uien toe en laat warm worden.

Roer er 1 eetlepel mosterd met een garde door.

Schenk de dressing over de kool en laat iets afkoelen.

Breng de kool op smaak met zout en 1 snufje suiker en kneed de dressing er minstens 5-10 minuten door.
(naar wens: laat de kool afgedekt met plasticfolie een nacht, het liefst 24 uur, in de koelkast staan om de smaken in te laten trekken)

Ingrediënten

  • 1 kg witte kool    
  • 3 kleine uien    
  • 1 eetlepel karwijzaad    
  • 7 eetlepels zonnebloemolie
  • 120 ml azijn, alle soorten    
  • 1 eetlepel mosterd   

Koolhydraten 10,2 g
waarvan suikers 9,4 g
Vet 11,9 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 4,2 g
Vezels 5,8 g
Groenten 215 g
Kcal 181
Zout 0,13 g