Koolvis uit de oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Gebruik per persoon een stuk aluminiumfolie om de vis in te verpakken (of gebruik een ovenschaal).

Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de wortels en snijd in kleine staafjes (julienne). Was de venkel en snijd in plakjes. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren.

Was de citroen en snijd per persoon een mooi plakje (bewaar de rest van de citroen voor de saus).

Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en roerbak de wortels en venkel enkele minuten.

Schep de groenten uit de pan, verdeel het over de folie en leg de vis erbovenop. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de uienringen en een plakje citroen bovenop de vis.

Vouw het pakketje dicht zodat er geen vocht uit kan lopen en laat aan de bovenkant een stukje open zodat de stoom eruit kan. Plaats voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Roer de crème fraîche los met olijfolie. Rasp de citroenschil erboven en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de vispakketjes met de citroensaus erbij.

Tip: ook lekker met verse dille.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 300 g wortels 
  • 2 venkels
  • ½ citroen 
  • 2 koolvisfilets
  • 75 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels bakolie
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 20,0 g
waarvan suikers 16,8 g
Vet 35,2 g
waarvan verzadigd 11,0 g
Eiwit 26,1 g
Vezels 12,3 g
Groente 470 g
Kcal 530
Zout 0,20 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!