Krokante wrap met kip en paprika

Bereiding

Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.

Meng de kipreepjes met de olijfolie, peper, paprikapoeder en de rozemarijn.

Verhit een koekenpan en bak de kip gaar. Voeg vervolgens de ui toe en bak kort mee.

Verdeel de kip, paprika en de ui, verticaal in een rechte lijn, over de wraps. Vouw de onder - en bovenkant van de wrap een klein stukje over de
vulling heen. Rol de wrap vervolgens op.

Bak de wraps enkele minuten tussen een contactgrill totdat de wrap een beetje krokant is.

Snijd vervolgens de wrap doormidden.

Hak ondertussen de peterselie fijn en meng met de magere yoghurt. Breng op smaak met peper. Serveer het sausje bij de wraps.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het magazine met recepten.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het magazine met recepten.

Ingrediënten

  • ½ ui
  • ½ paprika
  • 100 g kipfiletreepjes
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Snufje peper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 volkoren wraps
  • 2 eetlepel magere yoghurt
  • 2 takjes platte peterselie

Koolhydraten 55,7 g
waarvan suikers 8,1 g
Vet 12,1 g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 35 g
Vezels 11,1 g
Groente 115 g
Kcal 490
Zout 1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het magazine met recepten.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het magazine met recepten.