Krokante wrap met kip en paprika

Ingrediënten
- ½ ui
- ½ paprika
- 100 g kipfiletreepjes
- ½ eetlepel olijfolie
- Snufje peper
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel gedroogde rozemarijn
- 2 volkoren wraps
- 2 eetlepel magere yoghurt
- 2 takjes platte peterselie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 490 kcal
- Koolhydraten
- 55,7 g
- - waarvan suikers
- 8,1 g
- Vet
- 12,1 g
- - waarvan verzadigd
- 2,3 g
- Eiwit
- 35 g
- Vezels
- 11,1 g
- Groente
- 115 g
- Zout
- 1 g
Bereiding
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
Meng de kipreepjes met de olijfolie, peper, paprikapoeder en de rozemarijn.
Verhit een koekenpan en bak de kip gaar. Voeg vervolgens de ui toe en bak kort mee.
Verdeel de kip, paprika en de ui, verticaal in een rechte lijn, over de wraps. Vouw de onder - en bovenkant van de wrap een klein stukje over de
vulling heen. Rol de wrap vervolgens op.
Bak de wraps enkele minuten tussen een contactgrill totdat de wrap een beetje krokant is.
Snijd vervolgens de wrap doormidden.
Hak ondertussen de peterselie fijn en meng met de magere yoghurt. Breng op smaak met peper. Serveer het sausje bij de wraps.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
