Krokante wrap met kip en paprika

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Krokante wrap met kip en paprika

Ingrediënten

  • ½ ui
  • ½ paprika
  • 100 g kipfiletreepjes
  • ½ eetlepel olijfolie
  • snufje peper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 volkoren wraps
  • 2 eetlepel magere yoghurt
  • 2 takjes platte peterselie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
490 kcal
Koolhydraten
55,7 g
Vet
12,1 g
- waarvan verzadigd
2,3 g
Eiwit
35 g
Vezels
11,1 g
Groente
115 g
Zout
1 g

Bereiding

Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.

Meng de kipreepjes met de olijfolie, peper, paprikapoeder en de rozemarijn.

Verhit een koekenpan en bak de kip gaar. Voeg vervolgens de ui toe en bak kort mee.

Verdeel de kip, paprika en de ui, verticaal in een rechte lijn, over de wraps. Vouw de onder- en bovenkant van de wrap een klein stukje over de vulling heen. Rol de wrap vervolgens op.

Bak de wraps enkele minuten tussen een contactgrill totdat de wrap een beetje krokant is. Snijd vervolgens de wrap doormidden.

Hak ondertussen de peterselie fijn en meng met de magere yoghurt. Breng op smaak met peper. Serveer het sausje bij de wraps.

Tip: Liever minder koolhydraten? Vervang dan de volkorenwraps door een dunne omelet. Of neem één wrap in plaats van twee en eet de rest van de vulling ernaast als salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes