Krokante wrap met kip en paprika

Bereiding

Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.

Meng de kipreepjes met de olijfolie, peper, paprikapoeder en de rozemarijn.

Verhit een koekenpan en bak de kip gaar. Voeg vervolgens de ui toe en bak kort mee.

Verdeel de kip, paprika en de ui, verticaal in een rechte lijn, over de wraps. Vouw de onder- en bovenkant van de wrap een klein stukje over de vulling heen. Rol de wrap vervolgens op.

Bak de wraps enkele minuten tussen een contactgrill totdat de wrap een beetje krokant is. Snijd vervolgens de wrap doormidden.

Hak ondertussen de peterselie fijn en meng met de magere yoghurt. Breng op smaak met peper. Serveer het sausje bij de wraps.

Tip: Liever minder koolhydraten? Vervang dan de volkorenwraps voor een dunne omelet. Of neem één wrap in plaats van twee en eet de rest van de vulling ernaast als salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • ½ ui
  • ½ paprika
  • 100 g kipfiletreepjes
  • ½ eetlepel olijfolie
  • snufje peper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 volkoren wraps
  • 2 eetlepel magere yoghurt
  • 2 takjes platte peterselie

Koolhydraten 55,7 g
Vet 12,1 g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 35 g
Vezels 11,1 g
Groente 115 g
Kcal 490
Zout 1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!