Kruidige havermout

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Kruidige havermout

Ingrediënten

  • 30 g havermout
  • ½ steranijs
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 10 g gebroken lijnzaad
  • 2 theelepels koek en speculaaskruiden
  • 4 g amandelschaafsel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
322 kcal
Koolhydraten
36,1 g
- waarvan suikers
12,6 g
Vet
11,2 g
- waarvan verzadigd
3,2 g
Eiwit
15,4 g
Vezels
8 g
Groente
0 g
Zout
0,28 g

Bereiding

Doe de havermout, steranijs, (plantaardige) melk en het lijnzaad in een pannetje en breng aan de kook.

Kook 2 minuten en roer regelmatig.

Verwijder de steranijs. Voeg de koek en speculaaskruiden toe en roer door de havermout. Laat kort afkoelen.

Giet de havermout in een bakje en garneer met het amandelschaafsel.

Dit recept kun je ook maken als overnight oats. Doe alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel in een bakje en plaats overnacht in de koelkast. Zo is ´s ochtends je ontbijt meteen klaar. Alleen nog even de steranijs eruit halen en het amandelschaafsel toevoegen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes