Kruidige havermout

Ingrediënten
- 30 g havermout
- ½ steranijs
- 250 ml (plantaardige) melk
- 10 g gebroken lijnzaad
- 2 theelepels koek en speculaaskruiden
- 4 g amandelschaafsel
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 322 kcal
- Koolhydraten
- 36,1 g
- - waarvan suikers
- 12,6 g
- Vet
- 11,2 g
- - waarvan verzadigd
- 3,2 g
- Eiwit
- 15,4 g
- Vezels
- 8 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,28 g
Bereiding
Doe de havermout, steranijs, (plantaardige) melk en het lijnzaad in een pannetje en breng aan de kook.
Kook 2 minuten en roer regelmatig.
Verwijder de steranijs. Voeg de koek en speculaaskruiden toe en roer door de havermout. Laat kort afkoelen.
Giet de havermout in een bakje en garneer met het amandelschaafsel.
Dit recept kun je ook maken als overnight oats. Doe alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel in een bakje en plaats overnacht in de koelkast. Zo is ´s ochtends je ontbijt meteen klaar. Alleen nog even de steranijs eruit halen en het amandelschaafsel toevoegen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
