Lasagne met gegrilde groente

Bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de venkel in 8 dunne parten en 1 rode ui in 4-6 parten. Snijd de andere ui in snippers. Snijd de wortel in repen.

Druppel een beetje olie over de groente. Gril de groente in een hete grillpan of onder de grill in ca. 10 minuten gaar en bruin.

Fruit de gesnipperde ui in de rest van de olie glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.  Voeg de tomatenblokjes, wat peper, zout en basilicum toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.

Kook de lasagne gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Hak de walnoten grof.

Leg op 2 borden een vel lasagne en schep er wat saus over. Leg er gegrilde groente op. Herhaal dit met nogmaals lasagne, saus en groente.

Strooi er aan tafel de walnoten en de geraspte kaas over.

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 2 (rode) uien
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • basilicum 
  • 4 lasagnebladen
  • 25 gram walnoten
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 49 g
Vet 23 g
waarvan verzadigd 4,5 g
Eiwit 15 g
Vezels 10 g
Groente 300 g
Kcal 480
Zout 0,8 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum