Lasagne met spinazie en ricotta

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook. Voeg de bevroren spinazie toe en blijf goed doorroeren tot de spinazie helemaal is ontdooid.

Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook in 8 minuten beetgaar.

Haal de pan met spinazie van het vuur en voeg de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Meng goed door elkaar en zet even apart.

Giet de bloemkool af, voeg hier de melk, een handje Parmezaanse kaas en nootmuskaat aan toe en pureer het geheel tot een glad mengsel.

Schep ¼ van het spinazie-ricottamengsel in een ingevette ovenschaal. Leg hier de lasagnebladen bovenop en vervolgens een schep van de het bloemkoolmengsel. Herhaal deze stappen tot alles op is en eindig met het bloemkoolmengsel.

Bestrooi de ovenschotel met de rest van de Parmezaanse kaas en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten

  • 2 knoflooktenen
  • 800 g spinazie, diepvries
  • 1 bloemkool
  • 450 g ricotta
  • 120 ml melk
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 12 lasagnebladen, volkoren

Koolhydraten 54,7 g
waarvan suikers 12,6 g
Vet 27,5 g
waarvan verzadigd 17,2 g
Eiwit 39,9 g
Vezels 12,8 g
Groente 320 g
Kcal 646
Zout 1,4 g