Lasagne van spitskool

Ingrediënten
- 1 spitskool
- 1 ui
- 125 g champignons
- 200 g rundergehakt
- 200 g tomatenstukjes
- 60 ml crème fraîche
- 1 eetlepel bakolie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 576 kcal
- Koolhydraten
- 22 g
- - waarvan suikers
- 21 g
- Vet
- 37 g
- - waarvan verzadigd
- 15 g
- Eiwit
- 33 g
- Vezels
- 12 g
- Groente
- 400 g
- Zout
- 0,5 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder voorzichtig een aantal mooie bladeren van de spitskool (probeer daarbij de bladeren heel te houden). Je moet tenminste 2-3 lagen ermee kunnen maken.
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook/blancheer de spitskoolbladeren circa 2 minuten. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de overgebleven spitskool klein (gebruik zoveel als je wilt).
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak het gehakt en de kleingesneden kool 5 minuten. Voeg de champignons en tomatenstukjes toe en bak 5 minuten. Roer de crème fraîche erdoor, proef en breng op smaak met peper, kerriepoeder en Italiaanse kruiden.
Bouw de lasagne in een overschaal op door de saus en geblancheerde koolbladeren af te wisselen. Begin met een laagje saus. Ga zo door totdat alle ingrediënten zijn verwerkt.
Plaats de lasagne 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Tip: Het is ook erg lekker om wat geraspte kaas over de lasagne te strooien.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
