Lasagne van spitskool

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Lasagne van spitskool

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 1 ui
  • 125 g champignons
  • 200 g rundergehakt
  • 200 g tomatenstukjes
  • 60 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
576 kcal
Koolhydraten
22 g
- waarvan suikers
21 g
Vet
37 g
- waarvan verzadigd
15 g
Eiwit
33 g
Vezels
12 g
Groente
400 g
Zout
0,5 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verwijder voorzichtig een aantal mooie bladeren van de spitskool (probeer daarbij de bladeren heel te houden). Je moet tenminste 2-3 lagen ermee kunnen maken.

Breng een ruime pan met water aan de kook en kook/blancheer de spitskoolbladeren circa 2 minuten. Laat daarna uitlekken in een vergiet.

Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de overgebleven spitskool klein (gebruik zoveel als je wilt).

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak het gehakt en de kleingesneden kool 5 minuten. Voeg de champignons en tomatenstukjes toe en bak 5 minuten. Roer de crème fraîche erdoor, proef en breng op smaak met  peper, kerriepoeder en Italiaanse kruiden.

Bouw de lasagne in een overschaal op door de saus en geblancheerde koolbladeren af te wisselen. Begin met een laagje saus. Ga zo door totdat alle ingrediënten zijn verwerkt.

Plaats de lasagne 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Tip: Het is ook erg lekker om wat geraspte kaas over de lasagne te strooien.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes