Limoen­cake

Aantal personen
15 personen
Kooktijd
50 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Limoencake

Ingrediënten

  • 2 limoenen
  • 150 g amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren
  • 250 g mascarpone
  • 60 g boter
  • 1 theelepel vanillearoma

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
164 kcal
Koolhydraten
2 g
- waarvan suikers
0,8 g
Vet
15,3 g
- waarvan verzadigd
6,6 g
Eiwit
5,1 g
Vezels
1,3 g
Groente
0 g
Zout
0,25 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Rasp het donkergroene deel van de limoenen en pers ze vervolgens uit. Bewaar de rasp en sap even apart.

Meng de amandelmeel met het bakpoeder, eieren, 100 gram van de mascarpone, boter (op kamertemperatuur), vanillearoma en de helft van de limoenrasp en -sap. Mix het geheel tot een glad beslag.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de cake 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de topping door de rest van de limoenrasp en -sap te mengen met de rest van de mascarpone.

Laat de cake goed afkoelen en besmeer met de topping. Eetsmakelijk!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes