Limoencake

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rasp het donkergroene deel van de limoenen en pers ze vervolgens uit. Bewaar de rasp en sap even apart.

Meng de amandelmeel met het bakpoeder, eieren, 100 gram van de mascarpone, boter (op kamertemperatuur), vanillearoma en de helft van de limoenrasp en -sap. Mix het geheel tot een glad beslag.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de cake 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de topping door de rest van de limoenrasp en -sap te mengen met de rest van de mascarpone.

Laat de cake goed afkoelen en besmeer met de topping. Eetsmakelijk!

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 2 limoenen
  • 150 g amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren
  • 250 g mascarpone
  • 60 g boter
  • 1 theelepel vanillearoma

Koolhydraten 2,0 g
waarvan suikers 0,8 g
Vet 15,3 g
waarvan verzadigd 6,6 g
Eiwit 5,1 g
Vezels 1,3 g
Groente 0 g
Kcal 164
Zout 0,25 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!