Linzen frittata

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 200 g snijbiet
  • 150 g wortels
  • 400 g linzen
  • 3 eieren
  • 50 g geraspte kaas
  • 25 g amandelschaafsel
  • 2 eetlepels bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
616 kcal
Koolhydraten
25,2 g
- waarvan suikers
7,7 g
Vet
38,9 g
- waarvan verzadigd
10,6 g
Eiwit
33,9 g
Vezels
13,7 g
Groente
250 g
Zout
0,88 g

Bereiding

Pel en snijd de ui in ringen.

Was de snijbiet en snijd in grove stukken. Houd daarbij de stelen en het blad gescheiden.

Rasp de wortels in de keukenmachine of met een rasp. Laat de linzen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan.

Klop de eieren met de geraspte kaas los en breng op smaak met peper.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de ui en de stelen van de snijbiet op een middelhoog vuur. Doe de linzen, wortelrasp en het blad van de snijbiet erbij en schep goed door elkaar.

Schenk het eiermengsel in de pan. Schud de pan heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreid. Zet vervolgens het vuur laag en laat de frittata afgedekt tenminste 10 minuten garen.

Schud de pan regelmatig heen en weer zodat de fritatta niet aanbakt. Als de frittata stevig aanvoelt is deze klaar.

Strooi vlak voor het serveren het amandelschaafsel erover.

Tip: Je kunt de frittata ook in de oven bereiden (160 ºC) in een ovenschaal of met een vuurvaste pan.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes