Linzen-pompoenschotel

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.

Verhit bakolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Doe de pompoenblokjes en paprikareepjes erbij en roerbak deze kort mee op een middelhoog vuur.

Voeg een scheutje water toe en laat de groenten – afgedekt - ongeveer 15 minuten stoven totdat ze beetgaar zijn.

Doe de linzen in een zeef en spoel af onder de kraan. Meng de linzen door het pompoenmengsel en warm het geheel goed door.

Laat de tonijn uitlekken. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken.

Voeg de spinazie, tonijn en (chili)peper toe aan de pan en warm 1 minuut mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn (bewaar wat spinazieblaadjes voor garnering).

Serveer de linzenschotel lauw of warm. Garneer met wat spinazieblaadjes.

Tip: De linzenschotel is ook erg lekker met verse koriander of munt.

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode paprika
  • 400 g butternut pompoen, gesneden
  • 200 g linzen
  • 160 g tonijn (op waterbasis)
  • 100 g spinazie
  • 2 eetlepels bakolie
  • (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 29 g
waarvan suikers 5 g
Vet 17 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 34 g
Vezels 13 g
Groente 300 g
Kcal 509
Zout 1,2 g

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.