Bereiding

Snipper de uien en bak de helft in 1 eetlepel olijfolie glazig.

Voeg de rode linzen en het water toe, breng aan de kook en laat ca. 10-12 minuten zachtjes koken.

Snijd de paprika's en de bleekselderij in stukjes. Hak de peterselie.

Laat de linzen uitlekken.

Meng de azijn, citroensap en peper. Klop er 3 eetlepels olijfolie door.

Meng de rest van de uien, groenten, peterselie en linzen met de dressing.

Laat 15-20 minutenen marineren.

Breng de linzensalade op smaak met peper.

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 g rode linzen, gedroogd
  • 500 ml water
  • 2 rode paprika's
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 46,7 g
waarvan suikers 12,2 g
Vet 21,4 g
waarvan verzadigd 3,1 g
Eiwit 18,4 g
Vezels 18,4 g
Groenten 240 g
Kcal 493
Zout 0,04 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum