Bereiding

Snipper de uien en bak de helft in 1 eetlepel olijfolie glazig.

Voeg de rode linzen en het water toe en kook zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de paprika's en de bleekselderij in stukjes. Hak de peterselie.

Laat de linzen uitlekken.

Meng de azijn, citroensap en peper. Klop er 2 eetlepels olijfolie door.

Meng de rest van de uien, groenten, peterselie en linzen met de dressing.

Laat 15 minuten marineren.

Breng de linzensalade op smaak met peper en serveer op een bedje rucola.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 g rode linzen, gedroogd
  • 2 rode paprika's
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper
  • 150 g rucola

Koolhydraten 29,6 g
waarvan suikers 7,0 g
Vet 16,3 g
waarvan verzadigd 2,4 g
Eiwit 14,7 g
Vezels 13,4 g
Groenten 225 g
Kcal 353
Zout 0,09 g