Linzensoep met wortel
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 300 g winterpeen
- 2 tomaten
- 100 g gedroogde rode linzen
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 ml groentebouillon (zonder suiker)
- peper naar smaak
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- ½ theelepel chilivlokken
- 8 g pompoenpitten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 449 kcal
- Koolhydraten
- 37,2 g
- - waarvan suikers
- 10,4 g
- Vet
- 20,9 g
- - waarvan verzadigd
- 3,6 g
- Eiwit
- 18,7 g
- Vezels
- 18,6 g
- Groente
- 271 g
- Zout
- 2,65 g
Bereiding
Maak de ui en knoflook schoon en snijd fijn. Schil de wortelen en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes.
Spoel de linzen schoon onder stromend water totdat het water helder is.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook, wortel en tomaten enkele minuten.
Voeg de bouillon en de linzen toe. Breng aan de kook en kook 25 minuten met de deksel op de pan.
Voeg peper, komijn en de helft van de tahin toe. Pureer de soep met een staafmixer.
Schep de soep in kommen en maak af met de overige tahin, chilivlokken en pompoenpitten.
Tip: Je kunt ook meerdere porties tegelijk maken en het invriezen.