Linzensoep met wortel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Linzensoep met wortel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 300 g winterpeen
  • 2 tomaten
  • 100 g gedroogde rode linzen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml groentebouillon (zonder suiker)
  • peper naar smaak
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 8 g pompoenpitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
449 kcal
Koolhydraten
37,2 g
- waarvan suikers
10,4 g
Vet
20,9 g
- waarvan verzadigd
3,6 g
Eiwit
18,7 g
Vezels
18,6 g
Groente
271 g
Zout
2,65 g

Bereiding

Maak de ui en knoflook schoon en snijd fijn. Schil de wortelen en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes.

Spoel de linzen schoon onder stromend water totdat het water helder is.

Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook, wortel en tomaten enkele minuten.

Voeg de bouillon en de linzen toe. Breng aan de kook en kook 25 minuten met de deksel op de pan.

Voeg peper, komijn en de helft van de tahin toe. Pureer de soep met een staafmixer.

Schep de soep in kommen en maak af met de overige tahin, chilivlokken en pompoenpitten.

Tip: Je kunt ook meerdere porties tegelijk maken en het invriezen.