Loempia's met biefreepjes

Bereiding

Breng water aan de kook.

Haal de koolbladeren van de kool zonder ze te scheuren. Je kunt dit het beste doen door eerst de bladeren los te snijden aan de onderkant en vervolgens vanaf de bovenkant de bladeren voorzichtig eraf te rollen. Zorg ervoor dat je per persoon ongeveer 3 of 4 hele bladeren hebt.

Kook de koolbladeren ongeveer 3 minuten. Schep ze vervolgens met een schuimspaan uit het water en laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Was en snijd de komkommer, wortels en overgebleven kool klein en besprenkel met citroensap. Dep het vlees droog met keukenpapier. Was de adukibonen in een zeef onder de kraan.

Verhit bakolie in een wok en roerbak eerst de biefreepjes 1-2 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en schep uit de pan.

Doe de fijngesneden kool, wortels, adukibonen en komkommer in de pan en roerbak 8-10 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur daarna laag, doe de biefreepjes terug in de pan en voeg de chilisaus toe.

Vul de koolbladeren met het bief-groentemengsel en vouw ze dicht. Dit kun je het beste doen door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens de bovenkant en onderkant van het blad. Draai de koolloempia’s om en leg ze op de naad.

Serveer de loempia’s met de overgebleven vulling en garneer met pinda's. Voeg desgewenst extra chilisaus toe.

Tip: Ook erg lekker met geroosterde sesamzaadjes of nootjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • ½ biologische witte kool 
  • ½ biologische komkommer 
  • 300 g biologische wortels 
  • 200 g biologische biefreepjes 
  • 200 g biologische adukibonen 
  • 25 g biologische pinda's
  • 1 eetlepel citroensap 
  • 2 eetlepels bakolie 
  • chilisaus naar smaak 
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 32,3 g
waarvan suikers 19,1 g
Vet 24,5 g
waarvan verzadigd 4,0 g
Eiwit 35,7 g
Vezels 15,2 g
Groente 450 g
Kcal 526
Zout 0,73 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!