Lof met pasta

Bereiding

Kook de volkorenmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Maak intussen de ui schoon en snijd hem in stukken. Verhit de ui met 1 eetlepel olie in de wok.

Snijd de ham in blokjes en doe ze bij de ui. Bak de ui en hamblokjes tot ze bruin gekleurd zijn. Intussen is de macaroni gaar. Voeg die bij de ham en de ui.

Halveer de witlof in de lengte, snij de stronk er uit en snij in reepjes van 1 cm. Doe de lof bij de rest in de wok.

Voeg één eetlepel dilletopjes of een halve eetlepel dillezaad erbij en roerbak tot alles goed warm is.

Rasp of strooi na het opdienen een beetje Parmezaanse kaas erover. Eventueel wat kruiden naar smaak toevoegen.

Reactie van het Diabetes Fonds: "Ham is vrij mager, maar het enige nadeel is dat er veel zout in zit. Maar ja, het hoort wel helemaal bij dit recept. Doe het dus wat kalm aan met de ham en geniet van de smaak!" (Adviseur voor het Diabetes Fonds: diëtiste Leonie Goezinnen; foto: Diabetes Fonds.)

Dit recept is ingestuurd door Theo Heisterkamp, voor een wedstrijd georganiseerd door Felix Wilbrink van De Telegraaf samen met het Diabetes Fonds en NH Hoteles. Theo wint samen met vier andere inzenders een kookworkshop. Bekijk ook de andere winnende recepten:

 

Ingrediënten

  • 100 g volkorenmacaroni
  • 160 g achterham (2 dikke plakken, supermarkt)
  • 500 g witlof
  • 1 ui
  • dille, topjes of zaad
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olie

Koolhydraten 44,2 g
waarvan suikers 11 g
Vet 25,1 g
waarvan verzadigd 8,9 g
Eiwit 31,7 g
Vezels 7,8 g
Groenten 300 g
Kcal 546
Zout 2,51 g