Luchtige muffin met framboos
  • recipe icon Hapje
  • time icon Bereidingstijd: 10 minuten
  • people icon Aantal personen: 5

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng in een ruime kom het volkorenmeel en het bakpoeder.

Klop het ei los en meng met 150 gram magere kwark en het vanillearoma.

Giet het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng goed. Bewaar 5 frambozen en meng de rest door het beslag.

Vet de muffinvorm in met de zonnebloemolie. Giet het beslag in de muffinvormpjes en bak 25 á 27 minuten in de oven.

Laat de muffins afkoelen. Schep een klein dotje kwark op de muffins en plaats een framboos bovenop.

Tip: Je kunt ook diepvries frambozen gebruiken voor dit recept.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 75 g volkorenmeel
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 ei
  • 170 g magere kwark
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 100 g frambozen
  • ½ eetlepel zonnebloemolie

Koolhydraten 9,5 g
waarvan suikers 2,3 g
Vet 1,9 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 5,5 g
Vezels 1,7 g
Groenten 0 g
Kcal 83
Zout 0,77 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.