Lunchbroodjes
  • Lunch Vlees
  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Aantal personen: 1

Bereiding

Bestrijk 1 snede Fries roggebrood met een halve eetlepel halvarine en beleg met 1 plak magere, gekookte ham.

Bestrijk 1 snede Fries roggebrood met de magere kwark en bestrooi flink met verse kruiden, zoals bieslook of peterselie.

Bestrijk 1 snede Fries roggebrood met een halve eetlepel halvarine, beleg met enkele plakjes peer. Eet daarbij rauwkost.

Reactie van diëtiste Sara van Grootel, adviseur van het Diabetes Fonds:” Dit is best een flinke lunch.
Roggebrood valt zwaarder dan normaal brood door de grote hoeveelheid vezels.
Samen met de rauwkost vult dit behoorlijk. Voor de meeste mensen zullen 2 sneden roggebrood
met de rauwkost al voldoende zijn. Dan wordt het aantal koolhydraten ook wat lager.
Voor zeer actieve personen is het wel een prima lunch, zij mogen ook meer koolhydraten hebben."

Ingrediënten

  • 3 sneden Fries roggebrood    
  • 15 g halvarine, 40% vet    
  • 50 g magere gekookte ham
  • 1 eetlepel magere kwark, naturel
  • verse kruiden    
  • 1 peer, in plakjes    
  • 50 g rauwkost van vaste groenten (radijs, tomaat, komkommer)

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 67,1 g
waarvan suikers 26,6 g
Vet 16,6 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 18,5 g
Vezels 14 g
Groenten 50 g
Kcal 520
Zout 2,83 g

Ingestuurd door: Weight Watchers