Maaltijd­salade met pom­poen en biet

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 200 g pompoen
  • 125 g bieten
  • 130 g linzen
  • ½ kropsla
  • 1 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen
  • peper naar smaak
  • 50 g feta

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
214 kcal
Koolhydraten
14,5 g
- waarvan suikers
6,1 g
Vet
10,1 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
11,7 g
Vezels
6,1 g
Groente
202 g
Zout
0,94 g

Bereiding

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes. Snijd de bieten in partjes. Laat de linzen uitlekken. Haal de bladeren los van de krop en was ze. Scheur de bladeren klein.

Breng water aan de kook en kook de pompoen gaar. Laat vervolgens even uitdampen.

Meng de sla, pompoen, linzen, olijfolie en het sap van de citroen. Voeg peper toe naar smaak.

Voeg de biet toe en verkruimel de feta erboven.

Tip: De restjes kun je de volgende dag ook eten als lunch.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes